Hundgodis

Om du frågar din vove kommer den bekräfta att man inte är någon vidare husse/matte om man inte bjuder på hundgodis och hundtugg. Dessa små och goda bitar ger din hund både en tillfällig sysselsättning och verkar som ett snack.  Du kan använda hundgodis som belöning eller ta med på äventyr med hunden. Alla som haft hund vet hur mycket lycka hundgodis ger. Så varför inte skämma bort jycken lite då och då och ta fram den där lilla biten som den väntat på så länge?

“Hundgodis är gott och skoj, men ska ätas med måtta”

hundgodis onlineKöp hundgodis online

När man står där i affären är det inte alltid tydligt vilka sorter som passar just din hund. Du kan ställa dig och söka på internet och hoppas att du väljer rätt i det lilla utbudet eller välja dörr nummer två. Handla hundgodis på nätet.
Precis som när man handlar hundfoder vill man kunna sortera efter ens hunds preferenser. Vi säljer ingenting på våran sida utan hjälper svenska konsumenter att hitta butiker på nätet med bäst pris och utbud.

Fördelar med hundgodis och tuggben

Det är inte bara smaken på godiset som din hund älskar som är en stor fördel. Det finns faktiskt en mängd med bra saker som tuggben och annat hundgodis innehåller. Hundben kan t.ex vara bra för hundens mun och tand hälsa. Däremot behöver du begränsa intaget då det i slutändan är ¨godis¨ och bör ätas med måtta.

För nya hundägare

Om du precis blivit hundägare och ska köpa ditt första hundgodis så har vi en mängd tips. Precis som när man ger ett barn mat för första gången måste man vara försiktig och alltid under uppsyn. Om det är första gången din hund ska tugga på tuggben eller äta godis så bör detta göras stegvis.

Hunden är nämligen inte van vid detta så det du bör göra är att begränsa tiden då hund får tugga för att den ska vänja sig. Sakta men säkert kommer du se att tekniken börjar falla tillrätta och då kan du stolt låta din hund tugga ifred. Hur lång tid inträningen tar varierar på hunden.
En annan aspekt är att du bör anpassa hundgodiset och tuggbenet efter hundens storlek och ålder. Du kan alltid fråga i kassan på affären eller läsa online för vilka typer som passar vilka hundar.

Kombinera med motion

Precis som vi skrev innan är det viktigt att hundgodis äts med måtta. Det är en magisk känsla att se hur glad din bästa vän blir och viftar med svansen när den får sitt godis. Men i vissa fall kan det göra mer skada än nytta.

Du bör alltid kombinera godiset med sund motion och hålla koll på hundens vikt. Godiset får aldrig ersätta hundfodret som alltid bör vara den primära energikällan för hunden. Missköter du detta märks det väldigt snart på din hunds figur och på energinivån som börjar peka nedåt, vilket inte är bra för hunden.

Ett tips är att belöna hundens aktivitet och motion med tuggben och godis. Att lära sig nya tricks i all ära men det får aldrig vara viktigare än hundens välmående.

Så vet du att din hund inte är överviktig:

Alternativ belöning

Om din hund blivit överviktig eller om du misstänker att tendensen finns bör du ha alternativa belöningar till hundgodis som alternativ. Den största belöningen din hund kan få är trots allt din kärlek.

En klapp eller en puss kan göra mycket, men det räcker inte ide flesta fallen när din hund byggt upp ett beroende. Detta beroendeliknande beteende måste du kunna byta ut mot något annat.

Det är nu som din hund behöver motion. Gå ut och lek! Om det är för kallt eller för varmt ute finns det massa aktiviteter som ni kan hitta på inomhus. Här är det viktigt att du lyckas distrahera hunden från att tänka på hundgodis, och att tänka på att ha kul och röra på sig istället.

Läsarnas röster
Fann du nyttig information?
[Röster: 1 Snitt: 5]