Kattmat

Att köpa kattmat på nätet kan tyckas krångligt för den som inte tidigare provat det. Faktum är att det det bästa stället att köpa mat till din lilla katt, är just billigt online. Här har du tid att läsa om produkten och sätta dig in i vad det är din katt egentligen behöver för att utvecklas och må allra bäst.

“billig kattmat uppfyller kattens behov”

ButikFri fraktBesök  
Över 500kr Besök
Över 500kr Besök

kattmat onlineTorrfoder eller våtfoder för din katt?

Det spelar egentligen ingen roll om du är en katt eller hundmänniska, alla strävar vi efter att tillhandahålla bästa möjliga livskvalité för våra husdjur.

När du då väljer mat till din katt är det naturligtvis mycket viktigt att det är rätt mat för din katts behov både vid val av torrfoder och våtfoder. För att göra det enkelt för dig själv så kan det vara en god idé att först och främst bestämma dig för om du ska ge din katt torrfoder, blötmat eller möjligtvis både och.

Blötfoder rekommenderas

Länge hörde man att torrfoder är viktigast för katten för tändernas skull. Numera rekommenderas dock blötmat eftersom katter är mycket dåliga på att tillgodogöra sig vätska på annat sätt än genom mat.

Katter är helt enkelt inte mycket för att dricka och därför blir det viktigt att vätskan tas in tillsammans med maten som katten äter.


Kattfoder – ofta en prisfråga

Att många väljer torrfoder framför blötmat kan även vara en kostnadsfråga. Men faktum är att blötmat till din katt inte behöver vara mycket kostsammare än torrfoder. Det går dock att hitta mycket billig kattmat på nätet även i form av blötmat som trots priset har en hög kötthalt.

I en intervju med katt- och hundfoderexperten Øystein Ahlstrøm, docent vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet, uppger experten att även billigt kattfoder uppfyller kattens behov om än med en mindre marginal. Du kan med fördel inhandla Mjau kattmat eller Whiskas till din katt.


Torrfoder som komplement

Trots att det finns en hel del som talar för att ge katten mjukfoder. Kan torrfoder fungera som ett bra komplement. Det finns ett flertal fördelar med denna typ av kattmat. Till exempel så hjälper torrfodret till att hålla tänder och mun rent. Maten har lång hållbarhet både i öppnad förpackning och i matskålen och katter som gillar att småäta kommer inte påverkas i lika negativt av detta eftersom maten är mindre kaloririk.

Kattmat som din katt behöver

 

Katter är vad man kallar obligata karnivorer. Det betyder att dem är köttätare. Man kan inte ersätta den maten med någon annan föda. Eftersom deras kroppar helt enkelt inte kan hantera eller ta upp annan näring än den som kommer från köttet. Att ge din katt kött är därför en självklarhet. 

naturlig kattmatKattmat och dess naturliga gång

Om din katt var vild hade den förmodligen livnärt sig på småfåglar och mindre gnagare. Det är därför en mycket bra idé att se till detta när du väljer ingredienser i den mat du ger din katt. Bra exempel på ingredienser är därmed kyckling eller kalkon.

Många katter klarar även av oxkött och griskött. Men det är bra att vara försiktig med dessa eftersom en del katter har svårt att smälta dessa typer av kött. När det gäller fisk går det även bra att ge katten detta i små mängder.

Men tänk på att fisk som till exempel tonfisk innehåller höga halter tungmetaller som kan vara skadligt för katten. För mycket fisk kan dessutom ge din katt urinsten och därför kan fisk och skaldjur med fördel undvikas helt.

Satsa på högt köttinehåll

Att maten du ger din katt har ett högt köttinnehåll är delvis viktigt då katten framförallt är i behov av fett och protein. Kolhydrater är inte något som din katt har något större behov av. Det är därför rekommenderat att du köper kattmat online som inte innehåller något spannmål.

Kattmat utan spannmål rekommenderas. Då kattens korta matsmältningskanal är utformad för en kolhydratfattig näring. Därför kan katter även lida av så kallad spannmålsallergi.

kattmat billigt på nätet

Köp billig kattmat på nätet

Kattfmat online är en perfekt vara att göra klipp på. Eftersom både mjukfoder och torrfoder har lång hållbarhet i oöppnad förpackning. Så går det bra att köpa hem en större mängd när ett bra erbjudande dyker upp. Det är även okej att blanda olika märken av kattfoder.

Ha bara i åtanke tipsen som du fått i den här texten och vi är säkra på att din katt kommer serveras mat som är perfekt för ett långt och friskt liv. Om du är nyfiken på vilka alternativ som finns för din hund, bör du spana in vad vi har för information om hundfoder utan spannmål