Torrfoder

Att handla mat och specifikt torrfoder till ditt husdjur kan vara lite av ett projekt. Därför rekommenderas torrfoder på nätet. Ett sätt att göra det enklare är att försäkra sig som att man är ordentligt påläst. Då blir det en snabb process att utesluta de produkterna du inte tror skulle passa eller göra ditt husdjur gott.

Det är inte längre rekommenderat att ge din hund eller katt endast torrmat som föda. Ett blandat intag av våt och torrfoder är fördelaktigt för ditt husdjur. Speciellt om det inte har som vana att tugga på tuggben kan torr foder vara en viktig del av husdjurets munhälsa.

Torrfoder för katttorrfoder katt

Trots att det inte rekommenderas att ge din katt endast torrfoder som föda så finns det en hel del fördelar med att ge din katt en blandad kost som delvis består av torrfoder. Där våtfoder bidrar med vätska och ett högre kaloriinnehåll bidrar istället torrfodret till tuggmotstånd som slippar bort tandsten och liknande hos katten.

Det finns ett antal fördelar med att servera din katt torrfoder i tillägg till mjukfoder:

  1. ✅ Konsistensen är hård och håller därmed tänderna rena
  2. ✅ Har lång hållbarhet både i oöppnad och öppnad förpackning
  3. ✅ Kan stå framme en hel dag
  4. ✅ Katter som har en tendens att äta för mycket kan med fördel småäta på torrfoder

Handla torrfoder till katt online

När det kommer till att välja vilken typ av torrmat du skall inhandla till din katt så finns det en hel del information att tillgå på nätet. En tumregel när det gäller kattfoder är att de foder som säljs i djurbutiker eller liknande vanligtvis håller en högre kvalité än de lite billigare varianterna i din lokala matvarubutik. Dock visar test att även flera de allra billigaste kattfodervarianterna klarar marginalen för vad som anses vara lämpligt torrfoder för din katt.

torrfoder hundTorrfoder för hund

Hundar är mer tåliga när det kommer till kosten än vad en katt är. Dem klarar sig oftast fint på en kost bestående av blandade ingredienser och här gäller det snarare att se till kvalitén av maten än till exakta ingredienser.

Hundar har inte ett lika stort proteinbehov som katter har. Det gör det möjligt att variera hundars kost. För att försäkra dig om att din hund får rätt torrfoder kan du till exempel kika på följande:

Om hunden i fråga har ett allmän tillstånd som verkar bra och inte lider av några speciella åkommor är det ett tydligt tecken på att det foder hunden får är av bra kvalité och passar hunden.

Bra torrfoder som din hund behöver

Precis som det är med mjukfoder är det rekommenderat att undvika att fisk när du köper torrfoder till din hund. Tungmetallerna som finns i större fiskar så som tonfisk och lax kan nämligen skada din hund då de har betydligt större påverkan på hundar och katter än vad det har på oss människor. När du köper hundfoder på nätet till din hund rekommenderar vi dig därför att välja någon av de andra smakerna som finns tillgängliga. Lamm och kyckling brukar vara mycket populärt hos jyckar som önskar varierad kost.